Nieuwsarchief

Agenda

Verjaardagen

Geen verjaardagen gevonden

Het jaar 2014 stond volledig in het teken van de koekoeksklok. Ontwerpers Ronald Martens, Mathieu Rombouts en Erwin Leenaerts tekenden voor het tweede jaar op rij voor het ontwerp van de buurt, een wagen vol beweging en spel waar altijd wat te zien was.  Een rijke verzameling houtsnijwerkjes opgebouwd uit dahlia's in vele oranjetinten, afgewisseld met groen rododendronblad en tal van andere alternatieve materialen zoals linzen, erwten, kunstmest, houtschors, rijst en nog veel meer! Tevens konden vele buurtgenoten mee onder de wagen om de stoet aan bewegingen mee aan te sturen. Met "Koekoek" behaalden we 597 punten (goed voor een 6de prijs) en een 2de publieksprijs!

De toch wel erg kritische jury reageerde wisselend in het juryrapport:

"De oorspronkelijke koekoeksklok zoals wij die kennen heeft een barokke afkomst. Het mechaniek dat de tijd aanduidt, werd in de zeventiende eeuw vaak omgebouwd tot een kleine kamerattractie waarbij jacht- en wildtaferelen populaire onderwerpen waren. Deze corsowagen was in deze context zeer compleet. Onderdelen bewegen en vertellen hun verhaal.
De wagen heeft veel humor door de aaneenschakeling van spelen tussen de jager en zijn prooi. Het had flauw kunnen zijn, maar het is zo mooi gemaakt dat het bewondering oproept. De dieren die uit de klokkendeurtjes komen, zijn door hun materiaalkeuze minder sterk, die hadden in bloemen uitgevoerd kunnen worden. De dennenbomen kregen door het gebruikte materiaal een soort van abstractie die in het verder erg anekdotische beeld een beetje in de weg zat.
Waarom ontbreekt aan één zijde een klok? Daardoor wordt het aan die kant meer een weerhuisje en worden de vogel en de haas de blikvanger. Dat is jammer want zij detoneren door de gelere uitvoering met al het roodachtige houtsnijwerk. De grote zwakte van deze prachtig ambachtelijk gestoken wagen zat in de hoeveelheid jacht, wild, vogels en zeer veel decoratie. Het was allemaal te veel. Tijdens de optocht bleef van het spektakelstuk niet alles hecht bij elkaar."

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Updates Website

Updates 17-04-2020

- Knollenverkoop

- Aflasting corso

- Agenda

- Reporter