Nieuwsarchief

Agenda

Verjaardagen

Geen verjaardagen gevonden

Beste buurtgenoten,

De koning is ontwaakt! Het bestuur, de bouwgroep en de ontwerpers hebben besloten om de schouders eronder te zetten en de Koning van Kokanje te gaan bouwen (met alles erop en eraan) in 2022. Een flinke klus waarbij we iedereen nodig gaan hebben 💪🏻.
Buurtschap Wernhout bouwt in 2022 Koning van Kokanje. Een ontwerp van Bram Damen, Tom Akkermans en Stef Foesenek met ondersteuning van Roy Aernouts en Erwin Leenaerts.
Buitensporige buffetten, decadente drinkpartijen. Leven als de leider van luilekkerland: Koning van Kokanje.
Droombeeld? Of realiteit?
Vandaag de dag is elke doorsnee consument toch koning?
Schuif aan bij dit majestueuze maal. Een all-you-can-eat voor onverzadigbare veelvraten!
Loopt het water u ook al in de mond?

Wij hopen iedereen komend bouwseizoen weer in de tent te zien!

bsw2022

Zundert heeft besloten; het corso gaat door! Zodoende mogen wij jullie eindelijk het vervangend ontwerp presenteren waarmee Buurtschap Wernhout dit jaar weer los kan gaan:

BETREDEN OP EIGEN RISICO!

“Regels, regels, regels. Tegenwoordig is overal wel een regeltje of een waarschuwing voor. Stel je voor, je zou maar een verkeerde stap zetten.. Dit geldt natuurlijk ook voor het bouwen van een bloemencorsowagen. Dit proces is heel ‘gevaarlijk’ en moet uitermate veilig gebeuren. Het lassen, plakken en tikken van deze rijdende kunstwerken brengt elk zijn eigen gevaren mee, daar waarschuwen wij u alvast voor. Wat kan er nu nog gebeuren? Maar pas op, het blijft betreden op eigen risico!”

Een ludieke knipoog naar de regelgeving op de bouwplaatsen. Tussen de overdaad aan waarschuwingsborden zien we binnen in de steigers een wagen ontstaan; een compositie van gereedschappen die we kennen uit de tent!

Een groot assortiment aan verschillende vormen dus, waarbij alle buurtleden zoals vanouds weer kunnen helpen met lassen, plakken en tikken. Wij hebben er weer zin an, hopelijk jullie ook! Graag tot spoedig in de tent!!

193671095 3994407133989057 9164125076207864488 n

Beste buurtgenoten,

 

De corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat ons corso dit jaar niet doorgaat. Voor de stichting Corso Zundert waren er te veel onzekere factoren om door te gaan met de voorbereidingen van het grootschalige publieksevenement. Bij alle afwegingen staat de gezondheid en veiligheid van de honderden vrijwilligers en het publiek op de eerste plaats. Het Corso Zundert wordt al tachtig jaar gemaakt door de gemeenschap. Juist het voortbestaan van het corso was een belangrijke afweging om het corso dit jaar af te lasten.

 

Buurtschap Wernhout had de dahliaknollen al besteld. De stichting in Zundert heeft ons gevraagd om wel een dahliaveld aan te leggen. Er wordt namelijk gehoopt dat het kindercorso wel door kan gaan, en er wordt gehoopt toch nog dahlia’s te kunnen verkopen. Buurtschap Wernhout heeft daarom besloten om toch een gedeelte van het bloemenveld te gaan aanplanten.

 

Verder kunnen we helaas de paasochtend voor de kinderen, de perkplantenactie en de voorbuurt-barbecue niet door laten gaan. Over het wel of niet doorgaan van activiteiten daarna, zijn wij volledig afhankelijk van hetgeen de regering nog gaat beslissen.

Voor het bloemencorso in Blankenberge bouwen we dit jaar Sint Arnoldus

“patroonheilige van de bierbrouwers”, er is door de organisatie nog niet besloten of deze optocht wel door kan gaan.

“De Buurter” wordt dit jaar wel uitgebracht. En als de maatregelen het toelaten gaan we proberen om nog activiteiten te organiseren deze zomer.

 

We zijn een gezonde buurtschap met verschillende commissies. Het zal een totaal ander jaar zijn dan normaal, maar we willen toch graag het buurtschapsgevoel voor jong en oud stimuleren dit jaar.

En als de regels het toelaten willen we in het najaar graag een kinderbuurtfeest, een veldwerkersmiddag en een buurtfeest organiseren.

 

De corona crisis heeft voor velen onder ons een behoorlijke impact op het leven en op het werk. De overheid heeft voorschriften opgesteld en probeer die na te leven. Wij vragen om elkaar te ondersteunen en om op elkaar te letten. Wij wensen iedereen veel gezondheid en sterkte toe.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Buurtschap Wernhout

Knollenverkoop BSW

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Updates Website

Updates 01-04-2022

- Organisatie 

- Agenda

- Website algemeen