Nieuwsarchief

Agenda

Verjaardagen

Geen verjaardagen gevonden

Beste buurtgenoten,

 

De corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat ons corso dit jaar niet doorgaat. Voor de stichting Corso Zundert waren er te veel onzekere factoren om door te gaan met de voorbereidingen van het grootschalige publieksevenement. Bij alle afwegingen staat de gezondheid en veiligheid van de honderden vrijwilligers en het publiek op de eerste plaats. Het Corso Zundert wordt al tachtig jaar gemaakt door de gemeenschap. Juist het voortbestaan van het corso was een belangrijke afweging om het corso dit jaar af te lasten.

 

Buurtschap Wernhout had de dahliaknollen al besteld. De stichting in Zundert heeft ons gevraagd om wel een dahliaveld aan te leggen. Er wordt namelijk gehoopt dat het kindercorso wel door kan gaan, en er wordt gehoopt toch nog dahlia’s te kunnen verkopen. Buurtschap Wernhout heeft daarom besloten om toch een gedeelte van het bloemenveld te gaan aanplanten.

 

Verder kunnen we helaas de paasochtend voor de kinderen, de perkplantenactie en de voorbuurt-barbecue niet door laten gaan. Over het wel of niet doorgaan van activiteiten daarna, zijn wij volledig afhankelijk van hetgeen de regering nog gaat beslissen.

Voor het bloemencorso in Blankenberge bouwen we dit jaar Sint Arnoldus

“patroonheilige van de bierbrouwers”, er is door de organisatie nog niet besloten of deze optocht wel door kan gaan.

“De Buurter” wordt dit jaar wel uitgebracht. En als de maatregelen het toelaten gaan we proberen om nog activiteiten te organiseren deze zomer.

 

We zijn een gezonde buurtschap met verschillende commissies. Het zal een totaal ander jaar zijn dan normaal, maar we willen toch graag het buurtschapsgevoel voor jong en oud stimuleren dit jaar.

En als de regels het toelaten willen we in het najaar graag een kinderbuurtfeest, een veldwerkersmiddag en een buurtfeest organiseren.

 

De corona crisis heeft voor velen onder ons een behoorlijke impact op het leven en op het werk. De overheid heeft voorschriften opgesteld en probeer die na te leven. Wij vragen om elkaar te ondersteunen en om op elkaar te letten. Wij wensen iedereen veel gezondheid en sterkte toe.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Buurtschap Wernhout

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Updates Website

Updates 01-04-2022

- Organisatie 

- Agenda

- Website algemeen